Ime Orochi izhaja iz japonskega mita, ki je bil prvič zapisan v Asuka obdobju, okoli 680 po našem štetju v Kojiki spisih, drug zapis pa se je pojavil v Nara obdobju, oba pa opisujta naslednjo zgodbo:

Nekoč je živel zmaj po imenu Yamata no Orochi, katerega prevod bi se lahko glasil plazilec z osmimi glavami in repi. V zapisih primerjajo pošast z japonskimi motivi, kot na primer njegove oči, ki naj bi bile rdeče kot zimska češnja.
Vsako leto je pošast v zameno za mir prebivalcev Japonske vzela v znak darovanja lepo devico iz posameznih vasi.

Bog poletnih neviht Susanoo iz japonske prvotne vere Shinto, ki je bil izgnan iz nebes zaradi razžalitve svoje sestre, je v svojem izgnanstvu slišal za to tragedijo in se je za rešitev Kushi-inada-hime “princese riževih polj” bojeval s pošastjo, katero je tudi ubil, ter tako rešil lepo princeso, ob enem pa je v trupu zveri našel samurajski meč
Kusanagi no Tsurugi, ki je postal eden izmed treh simbolov Japonske cesarske družine.

Skupina Orochi pa je legendo dopolnila z naslednjim koncem:

Susanoo je svoji sestri v znak sprave ponudil samurajski meč, pred vrnitvijo v nebesa pa je svojo moč predal štirim mladim samurajem, ki naj bi od obdobja Asuka naprej varovali deželo vzhajajočega sonca.

Tako skupina Orochi skozi svojo glasbo pripoveduje legendo o “Yamata no Orochi”!

Koncert se je pričel dokaj zgodaj v dvorano so pričeli spuščati ob 16:00. Koncert se je pričel ob 16:30 z naslednjimi nastopajočimi;


· Arpege
· ||||-ligro-
· Ⅹ-XyudarS-Ⅲ
· 東京らふぁえる (Vokalist in kitarist je bivši član Orochijev, Ranmaru)
·
· OROCHI

Koncert se je odvijal do 21:42, ko je Ushiwaka oznanil, da na ta dan dva člana skupine Orochi-jev “diplomirata” in z tem zapuščata skupino. Izrazil je upanja da bomo Mitsuhide-ja (ki je sedaj znan pod svojim pravim imenom, Kyohei) in Genji Hotaru-ja (kateri prav tako sedaj uporablja svoje pravo ime, ki se glasi Hiro) fani še naprej spremljali in podpirali v njuni glasbeni karieri. Za tem so odigrali še encore (setlista je spodaj), po njemu je Ushiwaka oznanil, da diplomiranje Genji-a ter Mitsuhide-ja ne pomeni konec za Orochije, objel je Yukimuro in ga povprašal če mu kaj gre Kitajščina in če zna prebrati kaj piše na listu, Yukimura je pričel vriskati “Shanghai, Shanghai”, Ushiwaka je pritrdil in napovedal koncertno turnejo po Kitajski (slika spodaj v galeriji). V govoru je povedal da naj spremljamo njihovo spletno stran, za razna presenečenja, ki jih pripravljajo v bližnji prihodnosti.
Za konec citiram Ushiwako: “Now, with that kind of feeling, let’s jump!” nato so Yukimura, Mitsuhide ter Usiwaka sinhrono poskočili medtem ko je Genji bobnal dokler se trenutna inkaracija Orochijev ni še zadnjič skupaj poslovila iz odra.

Set Lista:
Phoenix(Fushi-cho)
Princess Kiyo (Kiyo-hime)
Tenchi ranbu
LAST MOMENT OF DA DEMON(Oni-Ura)
A Hundred Flowers Blossom (Hyakka Ryouran)
Sunlight (Kasuga)
Castle in the Sky (Tenku)
Sakura

Encore:
Demon Slayer (Oni-ura)
Sun of Empire (Hi-izuru)


Ponovno moramo opozoriti na uporabnike brskalnika Google Chrome, da napaka branja tabel s strani Googla še ni odpravljena, tako da boste morali v primeru da vam galerije ne prikaže spletno stran osvežiti (F5).

Deli preko: