Društvo Touhou skupaj s svojo sestrsko organizacijo SoundOfJapan, junija 2024 pripravlja koncert Kamijo, ki velja za ključno osebnost na področju visual kei in japonskega rocka, ki obenem praznuje trideseto obletnico svoje kariere in deseto obletnico svoje solo kariere s svojo trenutno evropsko turnejo!

9. junij 2024
Budimpešta
Podrobnosti o prizorišču in vstopnicah kmalu!

Biografija

Njegova pevska kariera se je začela leta 1994, ko je ustanovil svojo prvo skupino, Lareine, ki ji je sledila kratkotrajna skupina New Sodmy leta 2007, nato pa Versailles. Že pri Lareine je bil močno vpliven tako po izgledu kot tudi po tematiki francoske baročne dobe, vendar se je to še bolj izrazilo v času Versailles, ki se je po bolj melodičnem rock zvoku preusmeril v smer power metala, obogatenega z nekaj vampirskimi vplivi. Versailles se je konec leta 2012 začasno ustavil, Kamijo pa je naslednje leto začel svojo solo kariero, ki je bila obenem tudi povzetek njegove dosedanje kariere. Med solo skladbami se namreč pojavlja igrivejši, baročni rock zvok Lareine, epik metal zvok Versaillesa in sodobnejši zvok New Sodmy.

Od takrat je izdal mini album in tri albume, s katerimi prihaja v Budimpešto … že drugič v svoji karieri, saj je bil Versailles leta 2010 na enem od prvih domačih koncertov vizualnega keia v Budimpešti. Kasneje je Kamijo večkrat obiskal Evropo, tako s skupino kot tudi solo, vendar se k nam ni vrnil.

 

 

Deli preko: