Tako danes je znano kdo je zmagal v tekmovanju za evropsko turnejo za marec/april 2013 o kateremu smo že poročali.

Brez velikih presenečenj so zmagali Orochi, kateri so nastopili tudi že pri nas kot prvi Visual Kei bend v Sloveniji. Ker je bil en bend diskvalificiran zaradi goljufanja pri glasovanju, so objavljeni samo prvi trije finalisti:

OROCHI : 17% glasov
DALATH : 12% glasov
UCHUUSENTAI NOIZ : 11% glasov

Orochi imajo tako potrjeno novo evropsko turnejo od 07.03.2013 do 01.04.2013, sicer se tokrat vračajo z manjšo zasedbo, saj sta člana Genji ter Mitsuhide, kar hitro po njihovi prvi evropski turneji zapustila skupino, novi član skupine Shin (bas kitara), bo tokrat prvič v Evropi. Moramo reči, da bo vseh problemih, ki so jih imeli člani skupine Orochi (to je namreč že 4. varianta zasedbe skupine), smo tudi v Društvu Touhou pričakovali, da se bo delovanje skupine ohladilo in celo z časom potonilo v pozabo, zatorej je to res lepo presenečenje, ko smo opazili da se potegujejo za novo evropsko turo. Res upamo da boste tudi letos obiskali njihove koncerte z takšnim navdušenjem in energijo kot prvič!

Orochi 2012

Ob tej priložnosti bi se celotni odbor Društva Touhou rad javno zahvalil našemu “video guyu” Žigu Kovaču, kateri je vsem bolj znan kot človek za kamero, na koncertu skupine ACE in kateri je odgovoren tudi za odlično montažo le-tega posnetka, saj od danes naprej tudi pridno dela na temu da bo naše amaterske posneteke skupine Orochi pripravil v nekaj gledljivega za vse nas. Hvala Žiga!

Deli preko: