Brezplačno japonsko filmsko doživetje!

V sodelovanju z Japonskim veleposlaništvom v Ljubljani bomo junija v svojo dvorano ponovno pripeljal vzdušje Daljnega vzhoda. Poletni dnevi japonskega filma se bodo odvijali med 6. in 10. junijem ter s pestrim programom zadostil široki množici ljubiteljev tuje kino distribucije. Ogledali si boste lahko dramo »Iwane: Meč spokoja«, uživali v dramatični družinsko znanstveni fantastiki »Čudovita zvezda«, se podali v romantičen »Machidin svet« in se nasmejali ob komediji »Banana? Ob tej uri?«. Vse filmske projekcije bodo predvajane v japonščini s slovenskimi podnapisi, brezplačne vstopnice pa si lahko že zagotovite na blagajni Kina Bežigrad.

*Vstop na vse projekcije je prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete le fizično na naši blagajni. V kolikor si želite svojo vstopnico zagotoviti preko našega spletnega sistema (Kino Bežigrad), je cena vstopnice 1 €.

6. 6. 2022 ob 15.30 – Iwane: Meč Spokoja
7. 6. 2022 ob 15.20 – Čudovita zvezda
9. 6. 2022 ob 15.30 – Machidin svet
10. 6. 2022 ob 15.30 – Banana? Ob tej uri?

Iwane: Meč spokoja / Iwane: Sword of Serenity / Inemuri Iwane
6. 6. 2022 ob 15.30

»Bodite priče njegovi moči, njegovi milosti in njegovi bolečini.« Iwane Sakazaki (Tori Matsuzaka) se vrne v svoj domači kraj na severovzhodu Kyushuja, kjer se znajde sredi incidenta, ki botruje tragični smrti dveh njegovih najboljših prijateljev iz otroštva. Prisiljen je zapustiti dom in se ločiti od zaročenke Nao (Kyoko Yoshine). Postane samuraj brez gospodarja, ki nima več česa izgubiti. Iwane se ustali v Edu (današnji Tokio), kjer se podnevi preživlja s čiščenjem jegulj, ponoči pa dela kot telesni stražar pri Imazuyi, uglednem lastniku menjalnice denarja. Nekega dne izve, da je njegov delodajalec Imazuya tarča zarote, s katero naj bi sabotirali novo vladno monetarno politiko. Čeprav si še vedno ni opomogel od bolečine, ki jo je utrpel doma, se Iwane odloči narediti vse, kar je v njegovi moči, da zaščiti prijazne ljudi, ki so mu izkazali podporo.

Čudovita zvezda / A Beautiful Star / Utsukushii hoshi
7. 6. 2022 ob 15.20

Juichiro Osugi (Lily Franky) živi demotivirano življenje vremenarja, ko ga nenadoma zaslepi skrivnostna svetloba in ugotovi, da je z Marsa. Približno ob istem času svoje nezemeljsko poreklo začutijo tudi njegovi otroci. Verjamejo, da morajo na Zemlji opraviti različne naloge, Juichirovo poslanstvo pa je prepričati ljudi, da spoznajo neposredno nevarnost okoljske krize. Njegova posebna želja, da bi rešil ta čudoviti planet, mu prinese pozornost, a pojavi se skrivnostni osebek, ki skuša ljudi prepričati o nasprotnem. Nekoč lahkomiselni vremenar zdaj skuša na vse pretege širiti svoje prepričanje, ne da bi vedel, kakšna usoda ga čaka.

Srednješolec Hajime Machida (Kanata Hosoda) je nadvse nenavaden filmski glavni junak. Učenje in obšolske dejavnosti mu niso ljube, poleg tega je še dolgočasen, nosi očala in nasploh ni prav nič posebnega. Njegov edini talent je sposobnost, da ima vsakogar brezpogojno rad. Nekega dne se v šoli poškoduje in pristane v šolski ambulanti. Tam sreča sošolko Nano Inoharo (Nagisa Sekimizu), ki ga oskrbi namesto odsotne šolske medicinske sestre. Nana ne mara ljudi. Machida se vanjo zaljubi, kmalu pa tudi ona razvije podobna čustva. Nenadoma se sproži vrsta nepričakovanih dogodkov z nepredvidljivimi posledicami. Machida v svojo orbito povleče vedno več ljudi, kar na koncu pripelje do neverjetnega zaključka. Film je bil posnet po istoimenski mangi Yukija Anda.

Yasuaki Shikano (Yo Oizumi) je drzen 34-letnik, ki trpi za mišično distrofijo, se zlahka zaljubi in veliko govori. Edini deli telesa, ki jih lahko premika, so vrat in roke. Odloči se, da želi po najboljših močeh živeti svoje življenje, zato zapusti bolnišnico in izbere nenavaden pristop k samostojnosti. Zaposluje prostovoljce, ki morajo zadostiti vsem njegovim muham, sredi noči na primer zahteva banane. Nekega dne nova prostovoljka Misaki (Takahata Mitsuki) vzroji nad njegovimi zahtevami, njegov odziv pa je, da se popolnoma zaljubi vanjo, a ne ve, da je eden izmed prostovoljcev, študent medicine Tanaka (Miura Haruma), njen fant. Shikanova skrajno poštena miselnost navdihne življenjske odločitve vseh vpletenih.

Deli preko: