Če kdo še ne pozna trgovinice s slaščicami Sasaye Iori, potem bo naslednjič v Kyotu morda obiskal prav to slaščičarno. Naslednje leto bo Sasaya Iori praznovala častitljivih 300 let izdelovanja slaščic.

Nahaja se v območju Kyoto postaje, kjer do sedaj ni bilo kulturnih in kulinaričnih čarov, ki jih ponuja Kyoto, vendar pa se bo v bližnji prihodnosti vse spremenilo. Tempelj Higaši Hongandži  bo kmalu obnovljen, za vse oboževalce pa bo kmalu na voljo Umekodži muzej lokomotiv, ki bo združen s postajo Kyoto. Vzporedno s postajo, pa se nahaja Šičijo-dori, kjer je kar nekaj restavracij,  predvsem pa se prav tam nahaja Sasaya Iori.

Sasaya Iori nima ogromnega menija, ampak kar ponujajo, je zelo odlično. Če se komaj navajate na “wagashi” (tradicionalne japonske slaščice), ali pa imate že izdelan okus, potem vas bo morda zadovoljil “parfait”(zmrznjen desert) z dvema okusoma. Eden je z okusom zelenega čaja, drugi pa “kuromitsu kinako” (sirup iz rjavega sladkorja popraženim z moko iz soje). Sloji sladoleda pa so sestavljeni iz “mochi-ja” in črnega fižola. Preostale slaščice pa so še: žele bonboni z okusom “matche”, sladkorna juha z “azuki” fižoli in mochi. Ponujajo tudi široko paleto slaščic, ki jih lahko kupite za darilo ali spominek. Cene za kosilo ali večerjo se gibljejo do 1000 jenov.

Na sliki : Kuromitsu kinako parfait (sladoledni desert s sirupom iz rjavega sladkorja popraženim z moko iz soje)

ss

(Vir: http://www.japantimes.co.jp/life/2015/09/11/food/sasaya-iori-kyotos-300-year-old-sweets-shop/#.VfVv1pYmSQA)

 

Deli preko: