Ameriška veriga restavracij s hamburgerji Shake Shack inc. je odprla svoja vrata v Tokyu in tako zaostrila hudo konkurenco. Dogodek je privabil 400 lačnih ust, ki so čakali v dolgi vrsti zunaj restavracije že pred otvoritvijo, ki je bila ob 11. uri zjutraj.

Restavracija se nahaja v slavnem ginko drevoredu v Meiji Jingu Gaien parku v predelu Minato. Shake Shack CEO Randy Garutti je povedal, da je bila gruča ljudi verjetno največja do sedaj.

“Ne morem verjeti. Zjutraj sem se zbudil in se vprašal, če bo sploh prišel kdo na otvoritev,” je povedal Randy. Čakalci na začetku so dejali, da so pričeli s čakanjem že na četrtkov večer. Satoshi Onishi (36 let, poslovnež) iz Nagoye je dejal, da je prišel na otvoritev, ker se je njegovo poslovno potovanje ujemalo s časom otvoritve. S čakanjem v vrsti je pričel 10.30 zvečer in tudi sam je bil presenečen nad obiskom.

“Danes je delovni dan, zato nisem pričakoval toliko ljudi,” je povedal in dodal, da je za otvoritev izvedel v novicah na TV. Ko je videl meni, je sklenil, da je Shake Shack drugačna “zverina” izmed vseh ostalih restavracijskih verig, ker ni našel stalnih jedi.

Konkurenca med burger obrati je v Tokyu izjemna, ker neznansko veliko prodajaln s hitro prehrano. Restavracije z gurmanskimi burgerji pa si tudi iščejo svoje mesto pod japonskim soncem, Shake Shack pa naj bi bila restavracij, ki ni niti hitra prehrana niti gurmanska, pač pa nekaj vmes. Burgerji na meniju stanejo od 580 jenov do 1230 jenov, hot dog-i, francoski krompirček in šejki pa med 500 in 700 jenov. Restavracija nudi tudi pivo in vino.

Cena gurmanskih hamburgerjev v drugih restavracijah je od 1000 do 1500 jenov, medtem ko so cenejše variante 500 jenov ali manj. Garutti je prepričan, da bo Shake Shack preživel konkurenco, ker to ni hitra prehrana, je pa tudi prva njihova prodajalna na Japonskem, ki nudi tudi odprto kavarno in odlično izkušnjo.

Shake Shack so otvorili 2004 v New Yorku, zdaj ima 79 prodajaln v devetih državah, tudi v Angliji, Turčiji in Dubaju. Prodajalna v Tokyu je prva tovrstna Shake Shack-ova v Aziji.

Deli preko: