Kar drugič zaporedoma že objavljamo dogodek na blogu, oktober je očitno polen Japonskih dogodkov, kar nas kot društvo izredno veseli, tukaj pa je objava;

Med polletnim križarjenjem po tokijskih alternativnih klubih je bilo pravzaprav nemogoče, da se N’toko ne bi srečal s Praha Depart, ki so trenutno ena najvidnejših skupin tamkajšnje underground scene. Hitro se je razvilo tako medsebojno fenovstvo kot tudi prijateljstvo, in kadar niso skupaj nastopali, so bili občinstvo eden drugemu. Tako je padla ideja za skupno evropsko turnejo. Ekipa bo v treh tednih obiskala Španijo, Francijo, Nizozemsko in Nemčijo, svoj pohod pa bo začela ravno v Sloveniji, in sicer v Menzi pri Koritu.

Praha Depart so postpunk trio iz Tokia, ki žanje vse večje zanimanje ljubiteljev japonske underground scene z vsega sveta. Nastali so leta 2004 kot projekt kitarista Tsukase in vokalistke Mai, ki se jima je leto kasneje pridružil še bobnar Junpei. Mai je kmalu poprijela tudi za bas kitaro in od takrat skupina neutrudno napada odre japonskih klubov, s čimer si je prislužila reputacijo enega najbolj garaških bendov v Tokiu.
The Japan Times jih je opisal kot “neobvladljivo plesni gypsy punk”, v svoji glasbi in podobi pa se, kot namiguje že njihovo ime, poigravajo z barvito vzhodno evropsko eksotiko. Od njih lahko pričakujete tako bliskovite hardcore napade kakor tudi epske stoner rock balade ter k plesu vabeče nagruvane koračnice, vseskozi pa sta prisotna značilna hipnotična kitara in vokal karizmatične frontmanke Mai. Letos so odigrali prvo ameriško turnejo, na domačem terenu pa so nastopali ob boku legend, kot so DMBQ in Damo Suzuki. Evropi se tokrat predstavljajo prvič.

Povezavi:
www.myspace.com/prahadepart
http://prahadepart.web.fc2.com/

N’toko bo tokrat odigral koncert, kakršni bodo tudi ostali nastopi na evropski turneji. Predstavil bo material z zadnjega albuma Parada Ljubezni, japonskega izida Ex Shanti/Future Shanti, nekaj čisto svežih pesmi in seveda obilo improvizacije in raziskovanja.

Povezavi:
www.myspace.com/ntoko
www.ntoko.si

Vrata: 21.30, koncert: 22.30
Vstopnina: 7 € (do 22.00), 10 € (po 22.00)
Organizacija: Kud Mreža in Menza pri koritu

Deli preko: