Zlati pavilijon, tisoč torii vrat Fushimi Inari svetišča, z vsem, kar je za videti, zvokovi in zgodovino, ki jo ponuja Kyoto, pa večina ljudi pozabi, da je Kyoto veliko več kot samo to. Prefektura Kyoto sega dlje na sever, kjer severni del meji na Japonsko morje, zato se ga drži nadimek “UminoKyoto”.

Za popotnike, ki želijo raziskati več kot samo turistične točke, so na voljo vlaki, ki odpeljejo iz Kyoto postaje in vas popeljejo na slikovito popotovanje po severnem delu prefekture. Tako doživite še drugo plat znamenitosti, recimo Amanohashidate most v mestu Miyazu. No, zdaj pa so se JR (Japonske železnice) združile z zelo poznanim dizajnerjem, ki bo potovalno izkušnjo naredil bolj unikatno in bolj v starinskem stilu. Tja vas bo lahko kmalu odpeljal Umi no Kyoto tematski vlak.

 

Vodja projekta je Eiji Mitooka, nagrajeni oblikovalec-svetovalec, ki dela za Kyushu železniško podjetje (JR Kyushu). Nov ekspresni vlak bo obiskovalce odpeljal iz Kyoto postaje do mest Miyazu, Inechou, Kyoutango in preostale dele severne polovice. Oblika vlaka je princip Umi no Kyota, popolnoma lesena notranjost in zunanja kovinska indigo barva z logotipom in zlatim zarisom.

 

Dva nova kupeja sta mišljena kot prestrukturiranje trenutnega “Tango Discovery-ja”, ki je bil inštaliran leta 1996. Trenutna pot in začetek obratovanja nove Umi no Kyoto poti, sta trenutno še neznana.

 

 

 

Deli preko: