Manga Sidonia no Kishi je v zadnjem in finalnem 15 zvezku objavila, da bo Blame! manga dobila anime filmsko adaptacijo. Obe omenjeni mangi sta nastali pod peresom Tsutoma Nihei-ja.

Prejšna adaptacija mange vsebuje serijo iz leta 2006, prolog OAV (Original anime video) iz leta 2007 in vstavljeno sceno v osmi epizodi Sidonie no Kishi, ki so si jo gledalci lahko ogledali v tem letu. Objavljeno pa še ni bilo osebje, ki bo sodelovalo na projektu, pa tudi studio, ki bo izdelal anime filmsko adaptacijo.

Manga ima malo dialoga, odlično pa je narisana, tematsko pa se zgodba odvija v kibernetično-distopijskem svetu.

Sinopsis:

Killy je redkobeseden mož, ki potuje(zdi se da brez cilja) skozi osamljen labirint betona in jekla. Na poti se bori proti kiborgom in futurističnim stvorom, iskajoč Net Terminal Genes. Poseduje zelo močno pištolo, ki jo uporablja brez zadržkov, kjerkoli in kadarkoli se pojavi nevarnost.

Kdo je ta tihi, nasilni, odločen moški in kdo/kaj so Genes, ki jih išče?

Majhne komune, ki jih med potjo najde skrite v distopičnih razvalinah, mu ne dajejo dovolj informacij, zato se odloči, da bo našel večje naselbine in več ljudi, ki bi mu lahko dali več informacij o svetu v katerem živi in o rudniku, ki ga neprestano išče.

 

Deli preko: