Sprva se opravičujemo za morebitne slovnične napake v spodnjem zapisu. Narejen je preko mobilnega telefona, saj smo pri društvu Touhou mnenja, da smo se primorani na naš včerajšnji Twit zaradi več vprašanj odzvati tudi javno.

Za tiste, ki zgodbe še ne poznate, včeraj smo na twitterju delili zaslonsko sliko FB posta ene naših članic, ki je imela dokaj naprijetno izkušnjo v eni izmed Mercatrjevih poslovalnic.

Če delimo sliko zapisa še tukaj:

Sprva, bi radi objasnili, da smo z delenjem zapisa želeli le opozoriti na problematiko, ki je prisotna že dlje časa. Definitvno ta dogodek v Mercatorju ni izoliran ali poseben primer – še več pri Mercatorju so se odzavli hitro, primerno in celo postregli z opravičilom.

Če sami pomnimo leta 2015, ko se je društvo podajalo na turnejo s skupino SAGA. Člani zasedbe so bili japonskega, korejskega in kitajskega rodu. Zataknilo se je pri visi za kitajskega člana. Ob obisku UE Ljubljana kako situacijo rešiti smo v odgovor dobili “pa a ni teh kitajčkov pri nas že dovolj, vi bi jih pa še uvažal al kaj”.
Podobne izjave in mišlenja so žal še vedno velika problematika današnjega časa, kot omenjeno zgoraj tudi s strani zaposlenih v javnem sektorju. Kar namigujejo tudi komentarji drugih na tam socialnem omrežju:

Spoštovani Darko, bomo pokomentirali kaj tukaj. Tudi japonci jedo drobovino. Nimamo vzdevka “smrdljivci”. Vas pa mogoče za razširjanje predvsem antropoloških obzorij azijskih kultur vabimo medse, se boste več kot očitno naučili mnogo novega.
Gospod je sicer pripisal še več komentarjev iz katerih je možno razbrati, da objavo naše članice ni niti prebral. Da objasnimo dalje; zapis je napisala slovenka.

Zgornji primer gospoda na Twitterju je klasični primer zoper katerega smo želeli javnost opozoriti. Predsodki in tovrstni izpadi zoper drugih narodov, bi v današnji družbi morali biti nedopustni. Žal pa se le-te po naših opažanjih samo bolj širijo.

Sicer drugi so menja da problema ni ampak da smo v društvu želeli le “izsiliti” sredstva javnih razpisov.

Kot smo že komentirali na Twitterju; Naše društvo ne prejema nobenih subvencij, razpisov ali drugih finančnih sredstev s strani RS ali pripadajočih ministrstev. Predvsem pa mislimo, da na nobenih obrazcih za razpis ni navedeno “objavili post članov na Twitter”, da bi s tem pridobivali razpisne točke. Razumemo, da je v Slovenji že navada after in podobnih reči ko pride do javnih sredstev, vendar zagotavljamo da se g. Janković in njegova ekipa zagotovo ne bodo finančno odzvali na naš Twit.

Ponovno bi poudarili, da se ne gre za težavo Mercatorja ampak za težavo vseh nas. Vsem novinarjem se za vprašanja zahvaljujemo, vendar se ne gre za lov na Mercator in to eno samo dejanje. Vse pohvale tudi Ani, ki ureja Mercatorjeve socialne medije, ravnala je kot že omenjeno vestno, hitro in spoštljivo. Iskreno cenimo tako mi kot družinica, kateri se je dogodek pripetil.

Deli preko: