Naša prijateljica Mitsuko, ki je poleg tega da je novinarka za TBS, trenutno tudi ena izmed vodij t.i. SPUTNIK Internacional-a, ene izmed organizacij, ki je trenutno najbolj aktivna v regiji, kjer je ljudi prizadel tsunami. Njen današnji SMS (copy/paste iz Samsung managerja, nisem popravljal angleščine):

Hi,Now has queitly. But Nuclear power is an increasingly serious. Dispersal of radioactivity was less.
how the problem was the meltdown.
Towards into a tsunami place reconstruction.
Iidate Village and some are Minamisouma-city more serious,Because Were living in shelter a nuclear accident. I and Kasai support this area and this area’s Children.
We need more donetion…..

Torej kljub temu, da je večino sveta pozabila kaj se dogaja na Japonskem, saj tega ni več v novicah, še vedno potrebujejo ljudi, ki bi pomagali. Tukaj pa je video, ki ga je posnel Ian Thomas Ash, ki je bil v mestu Ishinomaki dne 27.03.2011:

Mimogrede za tiste, ki ne veste, mesto Ishinomaki se nahaja tukaj:

Ishinomaki

Osebno moram reči, da me pri srcu stiska že sam posnetek zgoraj, ki prikazuje intervju z ljudmi, ki so izgubili praktično vse v tej katastrofi.

Pri Društvu Touhou zbiramo predloge kako priti do več donacij za Japonsko. Ponovno iti na ulice Ljubljane in zbirati donacije je namreč nesmiselno saj, kakor sem napisal že zgoraj, te katastrofe ni več v novicah ob 19:00 in torej v Sloveniji problem ne obstaja več. Imate predlog? Pošljite nam ga na mail ali pa ga napišite kar pod komentarje na temu blog postu.

Deli preko: