No za tiste, ki morda še niste slišali, danes naši kolegi iz skupnosti SloAnime organizirajo dogodek, ki se imenuje Ilustrarium, ki je druženje vseh, ki imajo veselje do mang in animejov, zato imajo v svojemu bogatemu programu tudi razstavo slik nekaj slovenskih umetnikov ter seveda mnogo drugega, tukaj je uradno besedilo iz spletne strani SloAnimeja;

Ilustrarium je razstava in poseben dogodek, kjer se predstavijo doslej neopazni talenti v risanju ilustracij, grafik in skic namišljenih ali prerisanih likov animejev in mang. Gre za zelo poseben dogodek SloAnime skupnosti in edini v Sloveniji, kjer se združujejo talenti vseh vrst — od ročnega ustvarjanja do računalniških stvaritev (ilustracij, origamijev, doujinshijev, amvjev in drugo). Namen razstave je izpostaviti začetniško-amaterske in profesionalne izdelke slovenskih artistov, spodbuditi širše občinstvo k ustvarjanju in obenem promovirati japonsko umetnost v animejih in mangah.

Ilustrarium spremlja tudi otvoritveni (popoldanski) program z bolj ali manj zanimivimi točkami, kjer se lahko obiskovalci sprostijo — od poplesavanja na arkadnih podlagah, ogled ljubiteljskih videospotov, risanje, predavanja, manga bazar, bralni kotiček … Vsako leto se program dopolnjuje in vpeljuje nove zanimivosti.

Tema Ilustrarium 2011 razstave bo:

“Slovenska mitologija in pravljice skozi japonske oči”

Kot že vemo, imamo Slovenci nekaj mitoloških bitij, med katere spadajo kralj Matjaž, Kurent, Povodni mož, Zlatorog, ljubljanski zmaj in še nekaj drugih ter veliko slovenskih pravljic po ustnem izročilu. Ker japonski avtorji še niso opazili slovenskih mitoloških in pravljičnih bitij, želimo, da naši domači talentioblikujejo avtorske kreacije v stilu japonskih animejev in mang. Torej bo šlo za predvsem unikatna dela, ki ne bodo imela nič z japonsko, ampak bodo le narisana v stilu animejev in mang. Dela so lahko ustvarjena po lastni domišljiji ali priredbe že obstoječih/podobnih.

Obisk izredno priporočamo, dogodek se prične danes ob 13:00 v Kinu Šiški, se vidimo tam!

Tukaj pa je še pot od Železniške postaje LJ do Kina Šiške če morda kdo ne zna priti do tja:

Za več informacij si lahko pogledate tudi uradno stran Ilustrariuma.

Deli preko: