Tokijski event Fashion Crisis, ki v sproščenem duhu združuje stilsko različne, a idejno sorodne izvajalce in didžeje, bo doživel svojo drugo uprizoritev na slovenskih odrih, tokrat z živimi nastopi naših najljubših bendov!

Praha Depart

Japonski trance-rock avanturisti Praha Depart se vračajo v Slovenijo! Lani so skupaj s slovenskim kolegom iz založbe Call And Response, N’tokom, prvič osvajali Evropo, letos pa se vračajo oboroženi z novimi komadi in izkušnjami pridobljenimi na ameriških in kanadskih turnejah. Trio v postavi Mai, Tsukasa in Jumpei je s svojo kombinacijo misterioznih vokalov, hipnotičnih kitar in akrobatskega bobnanja ustvaril povsem svojstveni zvok, ki je hkrati zasanjano nežen in živalsko surov. Njihov dar za odlične melodije in rife pa zares zaživi na odru, kjer v slogu največjih japonskih alter bendov rušijo vse pred seboj. Vsem, ki ste lani zamudili njihov eksplozivni koncert, se torej ponuja priložnost, da od blizu doživite trenutno enega najudarnejših bendov iz tokijskega podzemlja.

Ob tej priložnosti pa se jim bodo na odru pridružili v zadnjih mesecih najbolj vidni kreativci domače scene Napravi Mi Dete. Skupina odličnih glasbenikov zbranih okoli karizmatične frontmanke Kukle, je ustvarila presežek ne le z nekonvencionalnimi inštrumenti in teatralnim odrskim nastopom, ampak predvsem z odličnimi komadi. Kajti uspelo jim je zapakirati čarobna, pretresljiva in igriva besedila v formo, ki ni ne baladna ne pankrska, pač pa oboje hkrati. Skupina raste iz koncerta v koncert in vse bolj raziskuje možnosti, ki se jih noben domači ustvarjalec pred njimi ni upal dotakniti.

Skupini pa seveda ne bosta samevali na odru, kajti za celotno zvočno sliko bo poskrbel tudi njima primeren izbor nekonvencionalnih DJjev. Doza, Shanti Priya, Bravo Urška in Shampoo Guy bodo iz svojih zbirk povlekli ven nekaj new wavea, punka, hiphopa, bollywooda, k-popa, baltimore housa, in techno-popa, njihovo vodilo pa bo predvsem to, da pesmi niste že stokrat slišali.

Čaka nas torej večer, kjer bosta tokijsko in ljubljansko podzemlje skupaj predstavila svoje najkreativnejše nove sile.

Live:
Praha Depart (http://prahadepart.bandcamp.com/)
Napravi Mi Dete (https://www.facebook.com/pages/NAPRAVI-MI-DETE/167374023303920)

DJs:
Doza
Shanti Priya
Bravo Urška
Shampoo Guy

Kje: v enem in edinem klubu Gromka na Metelkovi!
Kdaj: četrtek 8.11.2012, točno ob 22:00!
Koliko: samo 7€!

Deli preko: