Skip to Content

post

AI Samurai, samuraj s katerim komunicirate

aisam

Če gostite dogodek, kjer pričakujete veliko gostov, potem si boste zaželeli, da nadzor nad gručo ljudi prevzame AI Samurai.

Umetna inteligenca je vroča tema pogovorov, ki pogosto vname veliko debat, na koncu pa je vedno nedorečena. Celo samo definiranje, kaj natanko je AI, je zelo težaven in neprijeten proces, a še bolj težavno je ustvarjanje AI oz. UI. Še vedno pa so primarne sposobnosti AI (UI) Samuraja – govor, prepoznavanje glasu in obraza –  tiste, na katere najprej pomisli večina ljudi, ko slišijo termin AI, torej po tem merilu AI Samurai  prestane vse preizkuse povsem preprosto.

Počakajte, se sprašujete, kaj je to AI Samurai? AI Samurai je tole.

Če postavimo samurajski oklep in čelado na lutko, ni ravno efektiven način kreiranja nekaj, kar bi izgledalo kot polno življenja. Njegov glas je seveda robotski, ampak na način, ki vas spomni na Arnolda Schwarzeneggerja v filmu Terminator, če bi bil Arnoldov glas zahripan. Morda najpomembneje, AI Samurai ima sposobnost dejanskega komuniciranja z ljudmi. Deli vam tudi nasvete, katere članke naj bi brali, kakor da bi bil vaš fejsbuk prijatelj. Ai Samurai vam bo tudi povedal, kateri slavni samuraj ste, zato izgleda, kakor da se je v AI Samuraju združil buzzfeed s facebookom.

aisam

Šalo na stran, AI Samuraj izgleda precej izjemen. Škoda, ker nima katane, na drugi strani robot ima eleganten gunbai (vojna pahljača), ki se je uporabljala za komunikacijo z vojaki. Podjetje Nextremer pa ni ustvarilo robota zaradi vojnih potreb, robot je na misiji, za AI rešitve in pomoč. Del nalog obsega tudi obiskovanje različnih delov sveta. Marca naslednje leto bo na dogodku SXSW 2016, kasneje pa bo odšel še na turnejo, katero bodo še objavili bolj podrobno. Turneja ima namen preveriti robotove sposobnosti v različnih situacijah (in ne za šov) in kako se odreže v komuniciranju.

 

aisam (3)

Končni cilj za AI Samuraja je zmožnost pomaganja prirediteljem in gostom na mednarodnih dogodkih, zagotovitev svetovanj in vodenj ter priporočitev.

Deli preko:
date 27 novembra, 2015 author category Kultura, Novice comments No comments

Posted by Teo Rozina

View all posts by

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.