Na Japonskem boste tudi v moderni dobi našli dovolj priložnosti, da se oblečete v kimono ali druga tradicionalna oblačila. Predvsem na festivalih, prireditvah z ognjemetom in ostalih posebnih eventih. Čeprav ima Japonska rada tradicijo in zgodovino, pa ne obstaja veliko priložnosti, da bi si nadeli samurajski bojni oklep. Če pa vam življenje ponudi to priložnost, potem jo ne izpustite iz rok, za to pa poskrbi novi foto studio v Tokyu.

Če se ne znajdete blizu otoka Oshima (kjer lahko probate samurajske šleme), potem bo za vas pravšnji novi foto studio v Tokyu, ki bo svoja vrata odprl v Asakusi, in sicer 27. oktobra. Ne pozabite, da je v tistem tednu tudi noč čarovnic. Oprema, katero boste lahko nadeli nase ne bo poceni, bila pa je tudi uporabljena v nekaterih tv serijah, katerih producent je bil NHK.

Med opremo lahko seveda izbirate, od Sengoku do Edo obdobja, kakor tudi tiste, ki so bili oblikovani po osebni zaščiti znanih samurajev Yukimura Sanada in Kanetsugu Naoe.

Toda, kakor se je končala fevdalna zgodovina Japonske, tako bo tudi Samurai studio odprt samo za določen čas. Odprt bo od 27. oktobra do 5.novembra, ko se boste lahko zadnjič slikali. Paket fotografij bo stal 4900 Jenov, slikanje pa si lahko rezervirate tudi v angleščini, na tej povezavi.

samurai

 

Deli preko: