53629aZimska sezona na Japonskem se vrti od prijazno hladne do mrzle in zasnežene, odvisno v kateri regiji se nahajate. Kakorkoli, Japonska je polna izjemnih zimskih točk, od mest, ki so združeni z modernimi prazničnimi iluminacijami in snežnimi skulpturami, pa do prelepih belih gora, zasneženih templjev in svetišč. No, letos je nekoliko drugače, vreme na Japonskem ni naklonjeno smučarjem (zaenkrat), vas pa jaz malo popeljal po čudovitih slikah, če pa vas med branjem tega članka mogoče prične zebsti, pa se ogrnite v en topel šal in si nalijte skodelico toplega čaja. Morda pa vam zimske slike Japonske, ogrejejo srce.

Torii in snowZasnežena vrata Torii v Takayami

Najprej si poglejmo Tokyo. Imejte v mislih, da ne sneži pogosto, prav tako je podobno na drugih območjih južne Japonske. Prava zabava s snegom se prične v severnih delih Japonske, v mislih imam predvsem Hokkaido, ki je tudi prefektura in s tem najbolj severni del Japonske.

Če se vam zdi, da je Hokkaido nekoliko predaleč od glavnega mesta Tokya, približno 10 ur z vlakom Šinkansen ali 2 uri z letalom, potem bi lahko mogoče razmislili o Yuzawi, ki se nahaja v prefekturi Niigata in je od Tokya oddaljena dobre 3 ure z vlakom Šinkansen. V Yuzawi se nahaja Gala Yuzawa, ki je tudi vhod v Yuzawa zimsko letovišče, ki se nahaja v stavbi, ki se imenuje Cowabunga.

Tokyo Tower Area

Osvetljeni Tokyo Tower

Kakorkoli, tudi brez snega je Tokyo odlična zimska destinacija. Če se namenite proti Tokyo stolpu, potem lahko opazujete marsikateri del Tokya in s tem tudi ves spekter prazničnih osvetlitev.

Snowy Tokyo StreetsZasnežene ulice Tokya

Če se nahajate v Tokyu in prične snežiti, potem boste videli največji Japonski metropolis pokrit s snegom, kar je precej neobičajen dogodek, ampak prelep pogled je zagotovljen.

Snowy KinkakujiKinkakuji pokrit s snežno odejo

Če ste obiskali Kyoto, pa se zgodi da sneži, potem si morate ogledati Kinkakuji oz. Zlati paviljon. Zgornja slika pove veliko več, kot nekaj besed, ampak kombinacija bele in zlate barve naredi paviljon bolj mogočnega in nedolžnega obenem. Če pa nimate sreče s snegom, potem si lahko brez skrbi ogledate čudovito svetišče Fushimi Inari, kjer lahko opazujete nebo in zvezde.

Sapporo Snow FestivalSnežni gradovi

Prefektura Hokkaido prireja zimske festivale v Sapporu in Asahikawi. Ti festivali zajemajo snežne in ledene skulpture, ki varirajo od zelo detajliranih skulptur kot so mesto Taipei ali svetišče Kasuga, do manj podrobnih likov iz Vojne zvezd ali animejev. Če ste v Sapporu, potem si lahko mesto ogledate iz popularne gore Moiwa.


Pogled na Sapporo iz gore Moiwa

Ena izmed drugih opcij je tudi mesto Hakodate na Hokkaidu, ki izjemno izgleda v zimskem času. Gre za panoramo, ki je ena izmed najboljših na svetu. Hakodate izgleda odlično v kateremkoli letnem času.

Niseko Ski MountainGorovje Niseko

Kar se tiče smučanja in deskanja na snegu, potem boste lahko najboljši razgled videli iz gorovja Niseko. Če še niste slišali zanj, potem morate vedeti, da ga popotniki in Japonci opisujejo Niseko kot “Hokkaidov Fuji-san”. Dodaten plus je dejstvo, da ste lahko priča snegu, ki izgleda kot prašek, kot najčistejša oblika, preden se spremeni v plundro ali potemni, kakor se dogaja s snegom v mestih.

Yuzawa Ski resortZimsko letovišče Kagura

Na koncu si lahko pogledate Tokamachi, ki se nahaja v Yuzawi. Tu lahko uživate v enih izmed najvišjih snežnih padavinah na Japonskem, lahko pa si ogledate tudi snežni festival Tokamachi.

Beppu OnsenOnsen v Beppu-ju

Če pa se nahajate na jugu Japonske, specifično v Beppu-ju, potem si oglejte goro Tsurumi. Tsurumi gleda na mesto Beppu in če imate srečo, potem lahko izkusite tudi sneg. Če slučajno sneži, potem imate vse; izkušnjo z zimo in snegom na najbolj južnem delu Japonske in zaključek dneva z namakanjem v slavnem Beppu-jevem kopališču.

Veseli me, če ste si vzeli čas, da ste prebrali članek. Ker pa je Japonska ogromna in zagotovo nisem nekako naštel prav vseh izjemnih mest, kjer se lahko preživi magičen in hladen zimski dan na Japonskem, bi me veselilo, če pokomentirate, katere odlične destinacije sem izpustil. Za konec pa meni osebno najbolj čudovita slika iz Shirakawe.

Deli preko: