Yakimono= (陶磁器, Jp. tojiki; also 焼きもの, Jp. yakimono; 陶芸, Jp. tōgei)

Japonski lončarski in porcelanski izdelki, ki jih Japonci imenujejo Yakimono, so tako lepi kot uporabni. To je tudi ena izmed najstarejših svetovnih obrti, ki datira nazaj v preteklost vse do neolitika. Kilni so izdelovali lončevino, lončarske izdelke, kamenino, glazirane lončarske izdelke, porcelan in belo-modre robo.

Yakimono porcelain cup

“Yakimono pomeni zakurjeno stvar. To je pomemben termin, ki zajema celotno keramično kulturo Japonske,“ so povedali pri Japonskem lončarskem informacijskem centru, ki ga je ustvaril in še vedno operira z njim Robert Yellin,  domnevno eden izmed najbolj podkovanih specialistov za keramiko na Japonskem.

Robert Yellin živi na Japonskem od leta 1984, je lastnik Robert Yellin Yakimono galerije v Kyotu. Operira z galerijo, informacijsko spletno stranjo in spletno galerijo keramičnih izdelkov japonske.

Robert Yellin Gallery

Če vas zanima več o Yakimonu, naj si bo osnovna informacija ali šolska raziskovalna naloga, ali pa če želite začeti oz. dodati nekaj novega svoji kolekciji, potem priporočam, da ga kontaktirate. Njegova galerija je polna edinstvenih funkcionalnih umetnin, kjer lahko vsak najde nekaj zase, vse od 5000 pa do 50000 jenov.

Če se ne nahajate na Japonskem in ne zmorete obiskati galerije v Kyotu, potem si oglejte sledečo spletno stran http://www.japanesepottery.com/

Deli preko: