22

Z odprtjem novega Samurajskega muzeja lahko izkusite samurajski duh s pravim orožjem in oklepom. Čast pred življenjem. To je moto, ki vas vodi po muzeju, ki se je odprl konec septembra v Shinjuku-ju, natančneje okrožju Kabuki-cho. No, ko pa zapustite muzej, v vas še vedno “prebiva” moto in izjemna izkušnja. Lokalni prebivalci in turisti se strinjajo, muzej je nekaj izjemnega.

▼ Ogromen napis in tradicionalni oklep pri vhodu, zato ni težko najti, kjer se nahaja muzej in vhod v muzej.

1

Ko se sezujete pri vhodu in stopite v notranjost, vas pozdravi 6 različnih oblek samurajskega šlema. Najboljši del predstavitve je v tem, da so oklepi zunaj vitrine, kar vas dejansko popelje v fevdalni čas.

7

21

▼ Ker so si resnični samuraji nadevali bojno opremo, je težko razumeti oz. uvideti, kaj dejansko so ti bojni oklepi videli.

8

Brez preprek, ki nam jih “omogoča” vitrina, je veliko lažje videti oklep iz vseh zornih kotov. Tako dejansko vidimo, da so na čeladah (jap. kabuto) različni detajli.

9

10

12

14

Izmed vseh oklepov preseneča oklep, ki ima celo luknje od krogel, ki so jih izstrelili vanj. Zaposleni v muzeju so dejali, da je bil oklep namenjen testiranju, koliko se lahko upre izstrelkom iz puške, ki so bile popularne v tistem času. Sprašujem se, kdo je bil uboga duša, ki so ga postavili v to vlogo!

5

Pri tem misterioznem eksponatu se zdi, da duša samuraja ni nikoli zapustila tega oklepa. Scena vse to bolj poudari.

13

V drugem nadstropju je 5 različnih sob, v vsaki pa je svojevrsten motiv. Tukaj najdete meče in orožje, ki so ga uporabljali samuraji.

4

Poleg katane sta tudi lok in puščica odigrala ključno vlogo. V vlogi vojskovanja in razvijanja samurajevega duha. Katana ni edino orožje, ki so ga samuraji uporabljali.

15

Obstaja tudi predstavitev zgodovine Sakamota Ryoume (1836-1867), enega izmed najbolj poznanih in vplivnih samurajev vseh časov, ki je znan po tem, da je nosil čevlje skupaj z Japonskimi oblačili. Čevlje, ki so jih Japonski predstavili Američani.

23

▼ Nekateri izmed bolj vrednih eksponatov so vseeno zaščiteni v vitrini.

17

Obiščete lahko tudi sobo, ki je namenjena predstavitvi t.i matchlock puške. Matchlock je prvi mehanizem za streljanje iz pušk, od tod so puške tudi dobile ime. Uporabljali so jih samuraji, potem ko je bila na Japonskem ta tehnologija prvič predstavljena.

20

19

Ashigaru so t.i. foot soldiers oz. pešaki, ki so uporabljali puške. Nosili so posebna stožičasta pokrivala imenovana jingasa, ki so bili narejeni iz lakiranega železa ali usnja.

18

Potem ko si ogledate vse artefakte te 70 kosov velike kolekcije, lahko obiskovalci za 500 jenov oblečete kostum po izbiri.

24

Muzej nudi tudi številne druge stvari za obiskovalce; kratek tečaj kaligrafije, fotografiranje v polnem oklepi, predstavitev mečevanja. Če pa vas zanima še več, potem si oglejte njihovo spletno stran, klikni > tukaj v angleščini.

Deli preko: