Sushi je na Japonskem izredno priljubljen zaradi bogatega okusa. Zelo kvalitetni “uni” (morski ježek) je kremast, tuna vrhunske kakovosti pa ima zraven še ekstra maščobo.

Vendar pa to kmalu morda ne bo več najbolj z okusi bogat sushi, ker v eni izmed restavracij ponujajo neobičajni sushi z maslom. Očitno je, da maslo ni običajna sestavina sushija, ampak Jinen (veriga štirih retavracij) ponuja unagi sushi z maslom na njihovem meniju. V vsakem koščku lahko okusimo riž z mirinom, na katerem je unagijeva( sladkovodna jegulja) rezina in maslo, vse skupaj pa je povezano z nori algami.

 

Medtem ko Japonci sprejmejo mešanje japonske kulinarike v zahodnjaško kulinariko, pa so precej zadržani, ko se zahodna kulinarika prepleta z japonsko kulinariko. Toda, Jinen-ov unagi sushi z maslom, je velik hit pri tistih, ki so ga tudi okusili. Zadovoljne stranke pravijo, da se sushi kar topi v ustih, nekdo je celo rekel, da bi lahko jedel tovrstni sushi vsak dan.

Sushi in maslo presenečata v kombinaciji, ampak sutirana riba je pogosto skuhana z maslom ali oljem, zato tovrstna kombinacija sushija ni tako nora kot se sliši. Popularnost novega sushija je mogoče odvisna tudi od lokacije Jinen restavracij, slednje se namreč nahajajo v Osaki, mestu, ki tradicionalno ne more reči ne prijaznim okusom in jedem.

Deli preko: