TOKYO —

Če iščete spektakularno turistično destinacijo, kjer številke, ki govorijo o obisku turistov, niso visoke, potem vam bo tokratna destinacija zelo všeč. Obiščite speče ribiško mesto v Kyotu, ki lebdi na vodi.

Nahaja se na obali Ine zaliva v prefekturi Kyoto, vasico sestavlja 230 ladijskih hišk, ki jih Japonci imenujejo z besedo “funaya”. Vasica je poznana po imenu Ine no Funaya, kar pomeni “Ladijske hiške iz Ine”, izdelane so iz lesa, stojijo na robu brežine. Izgled je zanimiv, saj hiške izgledajo kot garaže, kamor domačini in lastniki privezujejo čolne.

Japonske Benetke, kakor včasih imenujejo Ine no Funaya, imajo unikatno mestno pokrajino, ki je bila zasnovana, da zaščiti pomembne tradicionalne zgradbe.  Unikatne hiške so postavili zaradi nuje, da bi maksimalno iztisnili ozek del terena, ki je ujeto med morje in gorovje. Tan stil lesenih hiške, je tu mogoč zaradi nizkega plimovanje, majhen in tih zaliv pa nudi zaščito pred nevihtami in valovanjem morja. Dvonadstropne hiške imajo prostore za življenje in pristan v kleti, kjer lahko ribiči dostopajo do vode, čolna in opreme. Opazite lahko tudi, kako uporabljajo pristan za sušenje rib, popravilo mrež in pripravo vab za ribarjenje.

Zaradi množice lesenih hiš celotno območje izgleda zelo slikovito. Čeprav je bilo mesto predvsem ribiško, pa mesto napreduje in spreminja ribiške hiške v prenočišča za obiskovalce. Ker gre za obmorsko mestece je območje polno sveže morske hrane, ki jo lahko poizkusite v restavracijah in prenočiščih v tem delu.

Zaliv Ine se nahaja 2 uri in pol vožnje z avtom iz centralnega Kyota ali Osaka. Alternativna opcija je tudi vožnja z avtobusom iz postaje Amanohashidate, traja pa 50 minut. Mesta ne boste našli v večini vodičev, enodnevni postanek v mestecu pa bo v vas pustil nepozabno izkušnjo.

Deli preko: