Zaradi bogate zgodovine, obiskovalcem Japonske nikoli ne manjka zanimivih mest, pa naj bo cesarska palača ali gradovi, na videz neskončno templjev in ostalih stvari. Vsako turistično mesto ima svoje čare, ki privabljajo turiste na obisk, ali je to tisoč torii vrat v Fushimi Inari templju v Kyoto ali Kaminarimon lantern v Tokyu.

Svetišče Myouritsu je še ena turistična točka, ki bi jo lahko napisali na vašo “začrtano”pot po Japonski. Svetišče nindže, kakršen vzdevek nosi, ni podoben vsakemu drugemu budističnemu svetišču. Myouritsu je poln skrivnosti in presenečenj, kjer uživajo odrasli in otroci. Nahaja se v Kanazawi, prefektura Ishikawa, približno 2 in pol ure vožnje s shinkansen vlakom iz Tokya. Vzdevek izhaja iz številnih pasti, ki so nastavljene vsiljivcem, ki vključuje tudi stražni stolp, skrivališče za bojevnike, številne skrita stopnišča in pasti, posebno sobo za izvršitev seppuku-ja. Dejansko se ni nikoli nobena nindža sukala okrog tega templja.

Težko je verjeti, ampak nobena prava nindža se ni nikoli sukala okrog tega templja. Tempelj se ponaša s 23 sobami in kar 29 stopnišči. Fotografiranje je znotraj templja  strogo prepovedano.

 

Deli preko: