SL 0

 

Glede na vaše navade učenja, bi si lahko mislili, da je univerzitetna knjižnica informativna, stimulativna in odlično mesto, za kratek počitek, medtem ko izpuščate učno uro. No, verjetno ne bi opisali situacije, v kateri ste se znašli, kot izjemne, razen če se nahajate v knjižnici univerze Seikei. Nahaja se v Kichijoji-Kitamachi v Tokyu in je leta 2006 praznovala 100. obletnico. Odvila so se praznovanja in otvorili so na novo zgrajeno knjižnico.

SL 1

Ko se približate stekleni fasadi te 5 nadstropne zgradbe, lahko hitro opazite, da je površina znotraj stavbe odlično izkorišča odprt prostor in naravno svetlobo, kar neprimerno izboljša pogoje učenja in osveži še tako “zaposlen” um vsakega posameznika.

SL 2

SL 3

Ampak kaj naredi knjižnico v Seikei tako posebno? Gre za 5 študentskih sob za srečanja, ena se nahaja v tretjem nadstropju, nato še po dve sobi v četrtem in petem nadstropju. Vsaka nosi svoje ime Planet, in če pogledamo, kako izgledajo, potem je ime zelo primerno.

SL 4

SL 5

SL 6

Sobe za srečanja izgledajo kot steklena kupola, ki se nahajajo na vrhu podpornega stebra, dosegljivi pa so po seriji prehodov in hodnikov. Uradno ima Planet dvojni pomen; ime se nanaša na “nebesno telo” in kombinacija dveh besed “plan” in “net(work)”.

SL 7

SL 8

SL 9

Znotraj vsake sobe boste našli stole, konferenčne mize, monitorje, table. Vse kar potrebujete za srečanja ali za preprosto učenje.

SL 10

SL 11

SL 12

 

SL 13

SL 14

SL 15

Če ste že doštudirali ali pa ste vpisani v drugo univerzo, potem ste lahko upravičeno razočarani, ker ne boste izkusili nove knjižnice na univerzi Seikei. Imate pa to srečo, da lahko “opravite” virtualno turnejo po knjižnici tukaj ali pa se tukaj prijavite za vodeni ogled v angleškem jeziku.

Deli preko: