Slika marsikateremu ne pomeni veliko, nam ljubiteljem ramna pa mnogo. Na sliki sta Sano Minoru (sredina) ter Ivan Orkin (skrajno desno) slikal pa ju je Keizo Shimamoto.

Ivan Orkin je eden redkih Američanov, ki se je odločil raziskovati čar Ramna in je tako na Japonskem kot tudi v ZDA lastnik mnogo restavracij, kjer ponuja le to okusno jed.

Keizo Shimamoto je med "rock zvednike" ramna prešel letos, znan sicer prej kot ustanovitelj spletne strani GoRamen.com, prejemnik prestižne nagrade NYC Food Film za svoj film Ramen Dreams, kar pa ga je povzpelo na sam vrh prepoznavnosti je pa nedvomno njegova iznajdba poimenovana Ramen Burger. Da, pravilno napisano in pravilno prebrano, Keizo je združil dve stvari, ki ju je imel najraje ramen in burger. Konec leta je predstavil tudi ramen fries.

Sano Minoru je letos 11.04.2014 preminul v 64 letu starosti, njegov naziv "Ramen Nazi", pa je v devetdesetih bojda celo navdušil komika Jerry Seinfelda, ki je v svoji seriji prikazal osebno znano kot "Soup Nazi". Slika pa dokazuje da se je tudi Ramen Nazi kdaj znal nasmehniti!

Deli preko: