Visual Kei band Calmando Qual se bo razšel prihodnje poletje. Ker je skupina delovala več kot 10 let, bodo oboževalci skupine gotovo razočarani. Zadnji nastop v živo bo v Takadanobaba Area v Tokyu. Calmando Qual so bili aktivni od leta 2001, trenutno pri založbi Starwave records. Člani skupine so v 15. letih obiskali številne države zunaj Japonske.  V januarju so izdali album “Freaks-select collection 2001~2014”.

V aprilu 2016 se bodo razšli oz. ustavili aktivnosti tudi Black Gene For the Next Scene.

Danes se je na blogu skupine prikazalo sporočilo, da bo 10. aprila njihov zadnji koncert.  Sicer se ne bodo razšli, ampak ustavili vse njihove aktivnosti, kar pomeni, da bi se lahko nekega dne tudi vrnili. Januarja je skupino zapustil bobnar Sala, kmalu se jim je pridružil kitarist ex-NEGA San. Vsem se je zdelo, da je skupina na dobri poti, zato so te novice presenetile veliko oboževalcev.

V uradni izjavi so zapisali, da so izkusili mnogo veselih in lepih dni, ampak, da so se pojavile tudi težave. Konflikti so tudi botrovali tej odločitvi.

 

 

Zaključujem pa še z eno objavo, namreč skupina Cardia je prav tako oznanila, da se razhajajo.

Uradna izjava ne daje veliko detajlov, preberete lahko, da bo Cardia po dveh letih in štirih mesecih prenehala z aktivnostmi. Izjava je brez pojasnila zakaj, ni pa tudi podanega datuma, kdaj naj bi bil zadnji koncert v živo, predvideva se, da v januarju 2016.

Cardia je pričela z aktivnostmi v septembru 2013 v Osaki, ko so vokalist GAB, Haruka, Shiki in Kaya, ustanovili skupino.

 

Deli preko: