Tokyo

Mio Hashimoto je izredno talentirana rezbarka in umetnica, ki se ukvarja z obdelavo lesa. Nedavno je napisala knjigo, o rezbarjenju, metodah rezbarjenja in izdelavo detajlov. Kaj sploh rezbari? Ukvarja se z obdelavo lesa, končni izdelki pa so prikupne skulpture raznovrstnih živali.

Poznana na Japonskem in zunaj meja, Mio ni samo umetnica, ki bi se ukvarjala z njenimi lastnoročnimi skulpturami, ampak že leta tudi poučuje na raznih delavnicah. Fotografije in videoposnetki so “obiskale” celoten svet, slavna pa je postala, ko je sodelovala v Uniqlo reklami. Link>Mia hashimoto in shiba inu.

Očitno je, da ima Mio izreden talent za oblikovanje prikupnosti živali, zagotovo je, da je do sedaj ustvarila dovolj skulptur, za cel živalski vrt. Kar se tiče poslovnih skrivnosti, pa Mio ni zadržana Še več, želi pomagati, da bi se vsi naučili, kako izdelati lesene skulpture, zato je napisala knjigo z naslovom; “Hajimeteno Kibori Doubutsu Tenaraicho”, kar v grobem prevodu pomeni “Kako začeti z rezbarjenem lesenih živali”.  Kakor namiguje naslov knjige, nam knjiga pomaga, kako bi si sami doma izdelali prikupne živalice. Seveda, knjiga apelira predvsem na popolne novince o rezbarstvu, lahko pa jo kupite že zaradi slik, če vas rezbarstvo res ne zanima, saj je slik v knjigi ogromno.

Knjiga je na voljo na http://www.amazon.co.jp, sicer še ni na voljo v angleškem jeziku, bo pa na voljo tudi za nakup v tujino.  Cena knjige je 1836 yenov (13,77 eur).  Če rezbarjenje ni za vas, potem lahko naročite skulpture tudi preko strani http://kirinsan.awk.jp/pages_english/pages_e/home.html

https://youtu.be/TGIWdHLoExc <—video o njenih skulpturah

mio

 

 

Deli preko: