Dan, ko pišete test v šoli, je ponavadi enak za vsakega študenta po celotnem svetu, to je običajno zelo nervozen dan. Tudi za Japonce ni nič drugače, ves trud in energija se sprostita. Zadnji korak dolgega potovanja, neskončnega prebiranja in mnogokatere neprespane noči.

Študentovo popotovanje do finalnega testa pa so zelo lepo ujeli v izvirno  dvo-minutno reklamo, ki predstavi najbolj primerno kuliso; ponižno šolsko tablo. Medtem ko so študentje po državi pokazali izreden talent za umetnost narisano na tabli!, pa vas bo animacija popolnoma presenetila in po domače povedano, odpihnila iz naslonjačev.

Reklamo so posneli za Calorie Mate – znamko energijske tablice, sama izdelava je trajala neverjetnih 2632 ur (cca. 110 dni), narisali pa so 6328 slik iz krede, ki prikazujejo živlejnje srednješolke, ki ji priprava na sprejemne izpite za univerzo jemlje ogromno energije. Če ste kdaj imeli priložnost študirati ali učiti na srednji šoli na Japonskem, potem bo za vas pravo nostalgično popotovanje.

Srednješolci v njihovem zadnjem letniku, ponavadi izpustijo vse aktivnosti po šoli in se predvsem posvetijo študiju, kar je zelo energijsko izčrpno delo.

Prelepe slike in nostalgične scene nas mikajo, da bi se najraje vrnili v najstniška leta in podoživeli šolsko in najstniško izkušnjo.

 

Poglejte si video tule—>Izjemno!

Deli preko: