Samurai

Majice povzemajo dizajn po tradicionalnem spodnjem perilu samurajev.

V zadnjem času japonska podjetja poizkušajo ponovno uveljaviti tradicionalnost v moderna oblačila, recimo haori plašči ali hakama chino hlače, ki združujejo stoletja staro modo z modernimi okusi. Zdaj je čas, da odpotujemo še nekoliko dlje. Kimono Factory nono bo pričela s prodajo športnih majic za vsakodnevno uporabo, ki imajo samurajsko noto.

0A

Podlago za majice najdemo v t.i. shitagijih (spodnje perilo), ki so jih nosili samuraji pod kimoni. Ko so se oblačili za boj, je samuraj nosil shitagi preko fundoshija, kakor kratko kimono, ki so jo nato na sprednji strani prekrižali in zavezali s pasom. Gumb na ovratniku drži shitagi lepo pod težkim oklepom.

▼ Spodaj je 20 korakov oz. proces, kako se je samuraj oblačil za boj. Spodnja majica je bil drugi kos oblačila, ki so ga nosili.

0A60A7

Zdaj je shitagi, ki ga najdemo pod oklepom nekoč mogočnih samurajev, na voljo tudi v modernem svetu. Nadeli so mu ime “Men’s Undershirt Lapel T-shirt”, ki takoj pade v oči s prekrižanim dizajnom in visokim ovratnikom zadaj na vratu, ki varuje zadnji del vratu pred mrazom..

Screen Shot 2016-02-26 at 9.01.26 PM

▼ Čeprav je dizajn povsem običajen, pa se jo lahko nosi kot oblačilo pod kimonom, kakor kaže spodnja slika.

Aq1

▼ Izdelana je na Japonskem iz 100% bombaža, z dizajnom gumba in dveh lukenj, s katerimi si lahko prilagajate vratni izrez v hladnih in toplih dneh,

Screen Shot 2016-02-26 at 9.00.56 PM

Majice stanejo 6480 jenov oz. 52 EUR, izbirate pa lahko med štirimi različnimi barvami: siva, vinska, mornarska in črna. Linija majic je na voljo na spletni strani podjetja oz. tukaj.

0A2

Deli preko: