Uradna spletna stran za “live-action” filmske adaptacije mange Chihayafuru (mangaka Yuki Suetsugu) je objavila oba datuma, ko bosta predvajana oba filma. Prvi film ima naslov Chihayafuru: Kami no Ku bo v prvič v kinematografih 19. marca, medtem ko drugi film z naslovom Chihayafuru: Shimo no Ku v japonske kinematografe prihaja 29. aprila.

12. decembra bodo sodelujoči kinematografi začeli s pred-prodajo vstopnic, tisti, ki bodo kupili vstopnico bodo prejeli še dodatek (slika zgoraj), kjer v dveh tiskovinah kupci dobijo: risane slike, ki jih je narsial Suetsugu (desna) in še filmske različice (leva.)

TOHO je tudi že objavil prvi napovednik, ki ga najdete tule: Chihayafuru

Zvezdniki filma (iz leve proti des

  • Yūki Morinaga (Kanojo wa Uso o Ai Shisugiteru) kot Tsutomu Komano, član srednje šole Mizusawa in kluba Karuta
  • Yūma Yamato (Silver Spoon, Crows Explode) kot Yūsei Nishida, član srednje šole Mizusawa  in kluba Karuta
  • Shūhei Nomura (Taifū no Noruda, live-action Daily Lives of High School Boys, Hibi Rock: Puke Afro and the Pop Star) kot Taichi Mashima, Chihajin prijatelj iz otroštva
  • Suzu Hirose (Crows Explode, Umimachi Diary, Mamoru Hosoda‘s The Boy and The Beast) kot Chihaya Ayase
  • Mackenyu (Kamen Rider Drive: Surprise Future) kot Arata Wataya, prijatelj iz otroštva, ki popelje Chihayo in Taichija v svet karute
  • Mone Kamishiraishi kot Kanade Ōe, član srednje šole Mizusawa in kluba Karuta

Norihiro Koizumi (Midnight Sun, Kanojo wa Uso o Ai Shisugiteru, pictured far right) bo režiser filma.

Igralska zasedba je film posnela v ozadju vrat Romon (Omi shrine) v prefekturi Shiga, kjer se nahaja resnično karuta svetišče oz. sveta zemlja karute. Ni naključje, da se je snemanje pričelo med dejanskim turnirjem karute, katero se udeležujejo vse srednje šole iz Japonske. Isto prvenstvo lahko vidimo tudi v mangi. Na neki točki, film poustvari sceno iz 4. zvezka, ko člani kluba molijo ob svetišču, tik pred začetkom turnirja.

Deli preko: