Skip to Content

post

Nishikigoi sake; izredna umetnost in kvaliteta

nishikigoi_1

Ali lahko ugotovite, kaj je ta lepo oblikovana rdeče-bela steklenica? To je steklenica sakeja, ki ni zapakirana v običajni obliki, v kateri bi shranili in prodajali sake. Imenuje se Nishikigoi, steklenica pa je skrbno izdelana v obliki pobarvanega koi-a (japonski krap).

Koncept pakiranja je inteligenten in primeren, ker beseda nishikigoi v originalu pomeni dragoceno dekorativno vrsto krapa. Glede na slike, ni prav nič čudnega, da je sake dobil pomembno pozornost, predvsem iz strani medijev in ljudi. Produkt ni nastal samo izpod rok spoštovanega in priznanega izdelovalca(kar takoj pomeni prijetno izkušnjo), produkt ima tudi lepo steklenico, še posebno lepo izgleda v beli škatli z izrezom krapa, kar doda videzu samega paketa edinstveno noto.

Sake, o katerem govorim, izdeluje Imayotsukasa Sake Brewery, ki se nahaja v prefekturi Niigata, v območju, ki je poznano po pridelavi kakovostnega riža in sakeja. Obrat za izdelavo sakeja je pričel z izdelavo Nishikigoi sakeja v maju tega leta, pridobil pa je tako publiciteto, da so ga hitro razprodali, celo proizvodnja ni uspela dohajati povpraševanja.

▼ Rdeče-beli vzorec izgleda enostaven, sama zasnova pa je skrbno načrtovana.

nishikigoi_2

▼ Sake je zapakiran v spodnji beli elegantni škatli.

nishikigoi_3

▼ Medtem ko je steklenica lepa sama po sebi, v škatli z izrezano obliko koi-a izgleda čudovito.

nishikigoi_4

▼ Če postavimo nekaj škatel skupaj, izgleda kot skupina plavajočih koi-ev (kraponishikigoi_6

Studio BULLET je zasnoval ta unikatni in elegantni stil pakiranja. Mnenja sem, da je studio opravilo odlično delo, ko je steklenico sakeja in škatlo dejansko spremenilo v umetniško delo, še posebno, ker so prikazali dragocenega krapa, ki je posebnost te regije.

No, obstaja pa še druga zgodba, zakaj so se odločili za takšen koncept. Dolgo nazaj, so prodajali sake, ki je bil tako razredčen z vodo, da so zanj pravili, da bi še zlata ribica preživela v sakeju. Tudi takrat se je Imayotsukasa odločila, da ne bo ponujala sakeja mešanega z vodo, trdili so, da je njihov sake impresiven nishikigoi sake, ne pa sake zlate ribice. Danes NISHIKIGOI vsebuje 15% alkohola, kar je povprečje za Japonski sake. Zanimivo je, da določenih detajlov niso želeli razkriti, ker bi radi spodbudili stranke, upajoč, da uporabniki sami uporabijo lastne čute za okus, namesto da bi se zanašali na preverjene informacije.

Ker se prazniki nezadržno bližajo, bo Nishikigoi odlično darilo za vse ljubitelje sakeja. Cena bo 5000 jenov za 720 ml steklenico, slaba stran pa je, da bodo zaloge zelo hitro pošle. Že zdaj so oznanili, da bo nekaj steklenic na voljo tudi v decembru. Če si res želite pridobiti eno steklenico, potem spremljajte njihovo spletno stran.

NISHIKIGOI

IMAYOTSUKASA

BULLET STUDIO

Deli preko:
date 23 novembra, 2015 author category Novice comments No comments

Posted by Teo Rozina

View all posts by

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.