Studio Toho bo 12 letih ponovno posnel film o Godzilli. Nekaj dni nazaj, je Toho otvoril uradno spleto stran za prihajajoči film Godzilla (Gojira), na kateri je predstavil nekaj detajlov novega filma. Uradno ime filma bo Shin Godzilla, napovedan relis pa je za poletje 2016. Predstavljena  so bila tudi tri imena osrednjega igralskega kadra; Hasegawa Hiroki, Takenouchi Yutaka, and Ishihara Satomi.

Hasegawa bo igral vlogo povezano z minstrstvom, ko Godzilla napade Japonsko. Takenouchi bo igral podobno vlogo, medtem ko bo Ishihara igrala ameriško agentko.

Film so pričeli snemati avgusta, in sicer na obrobju Tokia, konec snemanja pa je predviden za konec oktobra. Zgodba je postavljena v moderno Japonsko, sodelovala pa bo tudi Amerika. Nova Godzilla bo največja v zgodovini, celo večja in višja kot je bila Godzilla leta 2014 (Hollywoodska priredba, ki jo je režiral Gareth Edwards), ki je bila visoka 108m.

Anno Hideaki (Evangelion) je pisec in šef režije, medtem ko bo Higuchi Shinji (Attack on Titan) poskrbel za režijo in posebne efekte. Izvršni producent Yamauchi Akihiro (Densha Otoko, Bakuman) je povedal, da naslov Shin Godzilla  ne pomeni vrnitve oz. ponovnega rojstva, ampak si lahko naslov razlagamo na več načinov. Higuchi obljublja, da bo Godzilla najbolj srhljiva do sedaj, kar primerj tudi z grozotami; tsunamijem 11. marca, nesrečo v Fukushimi ali z t.i. 11.9. Film bo hibrid med premikajočimi igralci skozi miniature, računalniško grafiko in posebnimi efekti.

 

 

aramajapan_godzilla-cast

Deli preko: