Ena izmed najčudovitejših stvari pri japonski zimi je presežek vročih napitkov, ki so nato dobavljivi v trgovinah in prodajnih avtomatih. Nič ni boljšega na mrzel zimski večer (na poti na delo), ko v avtomat odvržete kovance, v rokah pa vam ostane vroč napitek .

Ko prečesavate izložbe napitkov, je težko najti dobro vročo juho, Nagatanien pa bo ta trend hitro obrnil okoli. Nagatanien bo ponudil novo miso juho v pločevinki, ki je polna ornitina – amino acid, ki ga je preveč v školjkah, je pa tudi tradicionalno zdravilo za preganjanje mačka.

Ljudje na Japonskem vedo, da lahko dobro merico ornitina dobijo z instantno miso juho. Ornitin je znan po tem, da znižuje nivo stresa, preprečuje utrujenost in izboljšuje kvaliteto spanca, najboljša točka pa je, da krepi  jetra  in razstruplja škodljive substance. To dejstvo je na Japonskem, kjer jedo morske školjke, ki vsebujejo amino acide in zdravijo mačka, poznano že stoletja.

Kdo bi jedel 70 morskih školjk, če pa jih lahko popijete? “Moč 70-ih školjk”, ki jih vsebuje instant miso juha, je že kar nekaj let prisotna in pogosto jo vidimo na policah v supermarketih.

Nagatanien že dolgo proizvaja instante juhe, ki jih pripravite doma, prvič pa bo podjetje pričelo s pripravo in prodajo miso juhe v pločevinki. Trenutno so na voljo na avtobusnih postajah (prodajni avtomati), na prodaj pa bodood  26. oktobra v vseh priročnih trgovinah. Cena ene pločevinke bo 121 yenov.misoclam

 

Deli preko: