V hudem deževju je reka Kinugawa poplavila mesto Joso in široko območje okoli mesta. Tako je 100.000 prebivalcev prisililo, da so morali zapustiti svoje domove.

V popolnoma običajnem septemberskem deževju, ki je dva dni močno zalivalo območje Honšuja, je Honšu “napadel” še tropski orkan Etau, kar je povzročilo, da je nekatere predele Honšuja prizadelo še hujše neurje. Reka Kinugawa je prestopila svoje bregove in poplavila mesto Joso. Območje je zato moralo zapustiti veliko število prebivalcev. Ob vsej količini vode, so se na območju sprožili tudi plazovi.

“Vlada bo prednostno obravnavala zaščito ljudi in naredila vse , da bi preprečili kakršnokoli nadaljno nesrečo,” je povedal premier Šinzo Abe.

Tako je na terenu veliko reševalcev in tudi 55 pripadnikov JSDF, ki si pomagajo s 12 helikopterji.  “Mislil sem, da sem varen, ker živim na hribu, vendar je voda narasla in vse odplavila,” je povedal prebivalec, ki ga je rešil helikopter.

Deževje, ki je doseglo 500 mm/m2 okoli Josa, pa naj bi bilo še za 200 mm/m2 višje v vzhodnih predelih Japonske. Deževje naj bi prenehalo v petek.

Del hotela v mestu Nikko, ki je znano po templjih in svetiščih, se je porušilo. Smrtnih žrtev k sreči ni bilo, je sporočila Kyodo agencija. Materialne škode na prizadetih območjih bo gotovo veliko.

Vsi si seveda želimo, da bi deževje hitro ponehalo, in da se kaotične razmere umirijo.

(Vir: Japantoday)

 

flood1japan-storm-etau-floodsjapan-flood2

 

flood2

Deli preko: