Skip to Content

post

Mos Classic v Sendagayi ponuja drugačno izkušnjo kot že poznane Mos-ove restavracije

DSC07905

Popularna Japonska veriga restavracij s hitro prehrano Mos Burger, je odprla novo restavracijo, kjer servirajo gurmanska kosila, alkohol in poseben vegetarijanski burger, ki je izdelan iz celega paradižnika.

Mos Burger je ena izmed najpopularnejših domačih hamburger restavracij na Japonskem, znana je po tem, da sestavine pridobiva pri lokalnih prodajalcih in po več različicah nizko kaloričnih riževih burgerjev..

Zdaj bodo pri Mos Burgerju nekoliko spremenili ponudbo, saj so restavracije izdelane na osnovni odprte kuhinje, na meniju je alkohol, v restavraciji jazz glasba in pa poseben paradižnikov burger, ki ga boste verjetno želeli pripraviti tudi doma.

▼ Ime restavracije je MOS Classic, nahaja pa se kratek sprehod stran od Sendagaya postaje v Tokyu, kar je samo eno postajo stran od postaje Yoyogi

e

Ko vstopite v restavracijo opazite, da je drugačna od vse drugih Mos-ovih restavracij, sam ima prostor za udoben bar, udobne stole in kuharje, ki jih lahko opazujete med delom na odprtem žaru.

z

b

c

v

DSC07638

▼ Dodatek: vaše burgerje boste lahko jedli s priborom!

DSC07613

Meni za kosila pride v kombinaciji burgerja in pijače ali burgerja in sladice, strežejo pa jih vsak dan od 10. ure dopoldan do 17. ure popoldan

DSC07616

Čili Burger set (1,200 yen) in Avokado Burger set (1,250 yen), zraven pride pijača in zelo majhna porcija pomfritov. Zelo majhna!

DSC07640

Čili burger je sestavljen iz sočnega govejega mesa in pekoče mehiške čili omake. Vse skupaj je med dvema polovicama kruha s solato, paradižnikom in majonezo.

DSC07642

DSC07649

Bolj zdrava opcija je Avokado Burger s govejo pleskavico, avokadovimi rezinami, paradižnikom, solato in majonezo.

DSC07644

DSC07645

Če se ustavite v restavraciji od 17. ure dalje, potem imate na voljo še nekaj dodatnih a la carte jedi, med drugim Mos-ov piščanec Escabeche, klobasa in kislo zelje ter izredno okusen burger iz paradižnika.

DSC07945

▼ Napitki in pijače vključujejo pivo, koktaile, viski in različne sorte vin

k

▼  Nudijo tudi t.i. siphon kavo, ki popestri prodajalni pult

DSC07801

Teriyaki piščanec v kremasti omaki iz šampinjonov (880 jenov) in paradižnikov burger (880 jenov), zraven pa kozarec vina in Heartland pivo proizvajalca Kirin.

DSC07859

DSC07865

Sočno pečen piščanec na žaru oblit s čudovito terijaki omako in poleg še kremasta omaka iz šampinjonov.

DSC07918

DSC07916

Naposled pa paradižnikov burger, ki ga lahko opišemo z eno besedo; fenomenalen. Morda celo najboljši vegetarijanski burger v Tokyu.

DSC07833

Ima vse sveže sestavine, je kot paradižnikova solata v obliki burgerja. Vznemirjajoče je tudi dejstvo, da si ga lahko pripravimo doma. Ni tako zahtevna jed.

DSC07907

Čvrst paradižnik je enostavno narezan, med plasti pa je položena mocarela, na vrhu in spodaj je bazilika, v sredini pa solata.

DSC07909

Solatni preliv je sestavljen iz kisa in nezdrobljenih semen koriandra. Celotno jed skupaj lepo poveže in dvigne aromo in okus.

DSC07912

Mos Classic v Sendagayi je edino mesto na Japonskem, kjer si lahko privoščite tovrsten paradižnikov burger. Torej, če boste kdaj v tem delu Tokya, jih lahko obiščete in poizkusite.

Deli preko:
date 7 decembra, 2015 author category Kultura, Novice comments No comments

Posted by Teo Rozina

View all posts by

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.