Krompirjev čips in matcha zeleni čaj se zdita pravo nasprotje, ko po kategorijah gledamo, kaj je bolj osvežilno. Matcha je okusna, fina pijača visokega razreda, kateri je namenjeno, da jo pijemo po požirkih in uživamo v tišini, medtem ko čips najraje pohrustamo, kadar gledamo šport ali kaj podobnega.

Včasih lahko  med dvema ekstremoma najdemo ravnotežje, zato bodo na Japonskem kmalu začeli prodajati čips z okusom matcha zelenega čaja. Izdelovalec prigrizkov Koikeya je izredno priljubljen na Japonskem. Ob tem, da ponujajo klasične slane čipse, pa tudi z okusom kisle smetane in čebule, je podjetje pokazalo željo po razvijanju in eksperimentiranju. Tako so eksperimentirali z okusi banane, breskve in govedine. Glavni “paradni konj” Koikeye je slan krompirjev čips z okusom nori alg.

 

Ta mesec bo Koikeya začela prodajati enega izmed tipičnih okusov na Japonskem, matcha zeleni čaj, a  v kombinaciji s krompirjevim čipsom. Skušali bodo makismalno očarati ljudi, zato so tudi za dobavitelja zelenega čaja izbrali Morihan, Uji, ki deluje predvsem v Kyotu že od začetka 19. stoletja (era Tempo).

Ker gre za čips, bo prisotna tudi sol. Mešanica soli in matche je pogosto postrežena kot priloga tempuri v restavracijah. Matcha-sol krompirjev čips bodo začeli prodajati 26. oktobra.

matcha

 

Deli preko: