Skip to Content

post

Mahoutokoro; Japonska ima tudi akademijo za čarovnike in čarovnice. Harry Potter na Japonskem dobiva novo dimenzijo

mahoutokoro 1

Če niste bili pozorni na medije v zadnjih dneh, potem ne veste, da je pisateljica izredno uspešne sage o Harryu Potterju povedala, da ima tudi Japonska svojo akademijo za čarovništvo. Imenuje se Mahoutokoro in se nahaja na otoku Minami Iwo Jima!

Čeprav se je saga o Harryu Potterju zaključila že skoraj pred desetimi leti, je avtorica J.K. Rowling napisala še nekaj dodatnega materiala k celotni sagi. Prihajajoči film Fantastic beasts and where to find them, je celoten svet obdal z pričakujočo mrzlico in vznemirjenjem. Uradna spletna stran Harrya Potterja je Rowlingovi dovolila izdajati njene zapise. Prejšni teden je izdala nekaj informacij, ki so svetu čarovništva, ki ga poznamo, dali novo dimenzijo. Naenkrat je celotna slika o svetu Harrya Potterja bolj jasna.

▼ Bleda rdeča barva označuje šole oz. akademije za učenje čarovništva po svetu.

mahoutokoro 3

Ena izmed šol je tudi Mahoutokoro, ekskluzivna in samotarska šola za vse japonske čarovnike in čarovnice. Na dokaz o obstoju take šole so namigovali že prej, ker je trenutni zmagovalec Lige šampionov Toyohashi Tengu, ekipa iz Japonske. Zdaj vemo, kje so se ti čarovniški fenomeni naučili in kje odraščali; na starodavni čarovniški šoli Mahoutokoro.

▼ “Fan art” simbol Mahoutokoro.

mahoutokoro 2

Nahaja se na vulkanskem otoku Minami Iwo Jima, ki se zdi odličen kraj za učenje čarovnije in veščin. Daleč stran od bolščečih oči bunkeljnov, otok se namreč nahaja 750 milj stran od glavnega otoka Honshuja. Nekaj drugih informacij je tudi precej zanimivih, namreč študentje nosijo zanimive halje, ki se daljšajo, kakor raste tudi študent in ki menjajo barvo, ko se bolj izučijo v magiji, zlate halje simbolizirajo najboljše študente, bele halje pa tiste, ki so prestopili na temno stran ali pa tiste, ki so prekršili Mednarodni statut o molčečnosti. Brez presenečenja, les sakure se uporablja za izdelavo čarovniških palic (in je tudi zelo priznan).

mahoutokoro 4

Bralci, ki poznajo japonščino bodo tudi prepoznali ime šole, namreč Mahoutokoro pomeni “mesto magije”.  Torej, morda v prihodnosti dobimo še več informacij. Dejstvo je, da bi lahko v sagi o Harryu Potterju pisali še dolga leta. Pa ne samo to, zanimivo je, da je mnogo stvari še neraziskanih. Morda imajo tudi Japonci svojega Voldemorta (Mrlakensteina) in svojega Albusa Dumbledorja. Obstaja pa še eno dejstvo, ki zagotovo veseli tudi Rowlingovo. Japonska ima izredno veliko bazo oboževalcev Harrya Potterja, ki se z vsakim dnem veča.

Deli preko:
date 3 februarja, 2016 author category Kultura, Novice comments No comments

Posted by Teo Rozina

View all posts by

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.