DB 1

 

Približno 6 mesecev nazaj je FUJI TV pričel s predvajanjem Dragon Ball Super, nadaljevanje franšize, ki je obnorela svet in spremenila marsikateri pogled na anime. Z najnovejšim nadaljevanjem so poskrbeli za topel odziv, neobičajno pa je dejstvo, da ni bilo toliko navdušenja nad samim nadaljevanjem kot so ga pričakovali.

Med drugim, oboževalci samega animeja so se pritoževali nad samim umetniškim vtisom, in sicer risavo likov. Spodnje slike pričajo o tem, da to ni nezamerljivo dejstvo, obrazne poteze in risbe, niso na kvalitetnem nivoju.

 

No, na vse skupaj pa niso bili pozorni samo gledalci. V zadnjem intervjuju, ki so ga objavili v knjigi 30. let Dragon ball Super zgodovine, ki praznuje 3 dekade odkar je prvič izšla epizoda Dragon Ball-a, se je oglasil tudi sam Akira Toriyama, ki je izrazil hvaležnost vsem podpornikom Dragon Balla in razkril, da ni brez lastnega mnenja glede ravnanja z adaptacijo njegove mange.
“Bil sem razburjen, kako so američani izdelali “live-action” adaptacijo, pritožujem se tudi, kadar je kvaliteta TV animeja slaba.”

▼ Toriyama ni pojasnil ali govori o Dragon Ball Super  ali o kakšnem drugem segmentu Dragon Ball TV, ampak ugotavljam, da je nekoga bolelo uho zaradi tega.

 

Ena stvar je jamranje obsesivnih fanov, katerih pričakovanja prihajajo iz nostalgičnih spominov  in katerih pričakovanja so tudi zdaj ista. Ampak nekoliko težko prezremo dejstvo, da je sam kreator franšize pokritiziral animacijo TV animeja. Zato tudi sam stojim na Akirini strani in upam, da bodo frustracije pomagale ustaviti trend, ki ga je ustvarilo hitro televizijsko predvajanje. Grobo beta testiranje ni za nikamor po mojem mišljenju. Razlika med TV in Blu Ray kvaliteto je prevelika in preveč podpira dejstvo, kolikor plačaš toliko dobiš.

Deli preko: