Največji matsuri leta, Furusato Matsuri Tokyo, se vrača nazaj. Ta se bo odvil že osmič, gre pa za zelo popularen dogodek, ki ga enkrat letno prirejajo že od leta 2009. Lanskoletni festival je v Tokyo Dome privabil kar 400.000 obiskovalcev iz vseh mest po državi, številke obiska vsako leto naraščajo.

Desetdnevni dogodek predstavlja selekcijo najbolj vročih matsuri predstav, ogromno številko stojnic s hrano, kjer lahko obiskovalci poizkusijo regionalne dobrote iz vse države. Od Hokkaida na severu do Okinawe na jugu, od cenovno ugodnih in standardnih jedi pa vse do jedi srednjega razreda, lokalno pridelanega sakeja in piva in na koncu tudi celotna paleta desertov, ki zadovoljijo še tako izbirčen um posameznika. Skratka, po naše; ni, da ni.

Kar se pa tiče matsurijev,tu najdemo vse od gromozanskih Aomori Nebuta festivala, do dinamičnih performansov lantern  (Akita Kanto festival), barvite parade plesalcev (Morioka Sansa festival), vse to in še več, se bo zbralo na Furusato matsuriju v Tokyu. Potem naj še omenim lokalni donburi (jed) tekmovanje, ki je en izmed “vrhov” festivala, kjer bodo obiskovalci lahko poizkusili veliko okusov, ki so unikatni na Japonskem in nato glasovali za najljubšo skledo riža. Zmagovalca bodo torej odločili obiskovalci!

 

V praznovanju Novega leta, če se nahajate na Japonskem v tem času, potem morate obiskati ta matsuri, kjer se najde vse za vsakogar. No, če pa niste, potem ostanite z nami, ko se bo dogodek odvijal, vas bomo malce razvadili tudi v Sloveniji, z najpomembnejšimi informacijami in slikami.

Vsekakor ste vabljeni, da si ogledate uradno spletno stran, ki se nahaja>https://www.tokyo-dome.co.jp/furusato/

Dogodek se prične jutri, 8. januarja, zaključil pa se bo 17. januarja.

Deli preko: