Ni minilo veliko časa, ko so bile police po japonskih trgovinah polne napitkov iz bučk, tematskih napitkov za noč čarovnic in tovrstnih instant jedi. Zdaj je Japonska že razsvetljena in tematsko obarvana za prihajajoče božične in novoletne praznike.

Alkoholni napitki niso izjema, zato vam danes predstavljam pivo, ki ima okus po božiču in zimskem času. Gre za pivo z okusom cimeta in jabolka, ki ga proizvaja japonska pivovarna Sankt Gallen, ki ga bodo za kratek čas prodajali v posebni steklenici z božično etiketo.

To unikatno pivo, ki je izdelano iz nekaj sort lahkih sladov, ki dajo pivu barvo jantarja in rahlo grenko-sladek okus z karamelo, pečenimi jabolki, cimetom in sladkorjem iz javorja. Končni produkt diši po jabolčni piti, s katerim bi lahko bili zadovoljni tudi tisti, ki ga ne pijejo. 🙂

Primarno je bilo pivo namenjeno za jesen/zimo, toda jabolčno-cimetovo pivo je trenutno na voljo z božično etiketo na kateri so ilustrirani jabolko, božično drevesce in mali sneženi mož. To pa odlično sovpada s sezono, ki se nam trenutno nezadržno bliža.

To unikatno pivo je izdelano po naslednjem procesu; začne se z pečenjem 500 jabolk na dan, ki so naslednji dan procesirani v polnem stroju, kar znese 3000 steklenic. Uporabljena so samo jabolka iz prefekture Nagano, ni dodanega sladkorja. Kakor piše v opisu produkta ima pena okus po cimetu, pivo pa je kompleksna mešanica med karamelo, nekoliko kislega okusa po jabolkih, nekoliko hmeljeve grenčice in popražen okus sladkorja iz javorja.

Gre za pivo, ki ga lahko uživamo tudi, če ni hladno. Še več, na spletni strani Sankt Gallna pravijo, da je bolje če je malce bolj toplo, kar bolj poudari sladek okus in aromo. Priporočajo, da ga pijete vročega in segrevate skupaj z narezanimi jabolki, cimetom, sladkorjem in klinčki.

Za tiste, ki se nahajate na Japonskem, je pivo na voljo na tej spletni strani. Cena za 3 steklenice po 330 ml boste odšteli 2040 jenov.

Deli preko: