Zanimivost iz Japonske. Japonske železnice (zahod) so na seznamu 1195 postajališč, kamor so vključene tudi postaje šinkansen, prepovedale selfi palice oz. “selfie sticks”.

Navedli so dva razloga, zakaj so uvedli takšno prepoved. Prvi razlog tiči v konstrukciji in zasnovi “JR WEST*” postajališč, ker so objekti na postajah povezani z napeljavo in razno opremo. Selfi palice bi lahko zato poškodovale opremo, lahko bi prišlo do električnih šokov, četudi nebi bilo dejanskih kontaktov med telefoni in žicami. Postaje JR WEST so bile namreč zgrajene, preden je v družbo prišel pojem “selfi”.

Ker so postajališča ponavadi zelo prenatrpana s potniki, se pri JR WEST bojijo, da bi ljudje s palicami preveč mahali in s tem motili potnike, ali pa še huje, zaradi nepazljivosti pri premikanju obstaja nevarnost, da bi potnik padel na tirnice. S tem so na postajah zagotovili, nemoten pretok turistov in potnikov.

Na postajališčih na zahodu Japonske(postajališča, ki niso pod okriljem JR WEST),je še vedno mogoče uporabljati “selfie stick”, verjetno pa to v prihodnosti ne bo več mogoče.

* Japonske železnice (zahod)

selfie

Deli preko: