Skip to Content

post

Japonska univerza ponuja kvaliteten zajtrk za 100 jenov

 

WB 1

Nihče ne more reči, da najpomembnejši obrok dneva, ne more biti tudi najcenejši.

Veliko univerz v Tokyu se nahaja v centru mesta. Dejstvo, da so si tako blizu v nasprotju z ostalimi univerzami v mestu, ne moremo trditi, da v mestu vlada univerzitetna atmosfera. Ena velika izjema pa sta sosednji univerzi v Wasedi in Takadanobabi.

WB 4

Ulice so polne ramen prodajaln, fast food ponudnikov, barov, pubov in veliko ostalih, kamor Wasedini študentje zahajajo po hrano. Niso pa to predvsem zdrave različice, zato šola skuša spodbuditi študente, da bi v njihovi kavarni jedli bolj zdravo in uravnoteženo hrano.

WB 3

Malice v samopostrežni restavraciji se težje prodajajo, konec koncev je nekaterim študentom težko zjutraj vstati in pravi čas priti na prvi predmet, kaj šele priti pravi čas na kampus, da bi pred začetkom predavanj še jedli. Dodajte temu še sloves o študentih Wasede, ki radi “trdo” žurajo. Študentje so zato izmučeni in prekrokani, nato pa porabijo še dodatnih 30 minut za spanec, ki bi jih sicer za hrano, zato mnogi zjutraj ne utegnejo pojesti ničesar.

Samopostrežne restavracije v študentskem naselju Waseda, za omejen čas ponujajo zajtrk za samo 100 jenov. Za tako ceno bi pomislili, da ponujajo premalo hrane ali instantno hrano ali samo eno sadje. Waseda si ni zaslužila ugleda v Japonskih akademskih vrstah s polovičarstvom, 100 jenov dragi zajtrki pa so zato visoke kakovosti. 100 jenov za visoko kakovosten zajtrk. Da, prav ste slišali.

WB 1

Slika zgoraj je ena izmed dveh opcij: hamburger z zrezkom in omleto, s sezamom začinjeno špinačo, narezanim zeljem, juho miso in rižem. Na sliki ni zelenjavnega soka, ki ga tudi ponujajo zraven prve opcije.

Vam meso ne prija? Alternativna opcija je zamenjava hamburgerja z zrezkom in omleto, in sicer z miso obaro s skušo.

WB 2

Oba menija sta bila ponujena celoten teden od 16. novembra naprej, v Wasedinem glavnem študentskem naselju. Ta teden je na voljo japonski rumenorep na žaru s teriyaki omako in piščančji zrezek. Promocija se bo končala danes, nato pa se prestavila na Toyamin/inženirski kampus za 3 tedne. Začela se bo 30. novembra, 7 decembra pa se začne petdnevna promocija na kampusu Nishi Waseda.

Deli preko:
date 27 novembra, 2015 author category Kultura, Novice comments No comments

Posted by Teo Rozina

View all posts by

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.