Japonsko prevozno želežniško podjetje FUJIKYUKO Co. je predstavilo nov FUJISAN ogledni ekspresni vlak, ki je namenjen ogledu gore FUJI. S tem bodo pri podjetju počastili 90-letnico delovanja, saj je FUJI električna železnica bila ustanovljena 28. spetembra 1926, samo podjetje pa je bilo ustanovljeno leta 1900.

Nova garnitura bo zamenjala prejšno serijo 2000 Fujisan ekspresa, ki bo svojo zadnjo pot opravil 7. februarja. ” Fujisan ekspres bo sestavljen iz treh vagonov, z obratovanjem bo pričel nekje v aprilu in se bo izmenično uporabljal z ostalimi FUJISAN ekspresi serije 8000,” je dejala Hiroko Arai. “Notranjost bo lesena, za potnike bo poskrbljeno s prigrizki in pijačo. Nudil bo zelo sproščujočo atmosfero”

Fujisan ekspres je zasnoval EIJI MITOOKA, industrijski dizajner, ki je poznan po delu za JR Kyushu, vključujoč vlak Sedem zvezd, ki je Kyushu-jev luksuzni vlak, Kyushu shinkansen serije 800 in ekskurzijski vlak ERA RESSHA, ki obratuje od avgusta.

“Mitooka je prej deloval pri FUJI TOZAN DENSHA, pa tudi kot arihtekturni dizajner za naše Otsuki, Shimoyoshida in postaje gore Fuji. Odločili smo se, da ga še enkrat povabimo, ker so bili odzivi javnosti zelo pozitivni,” je še dodala  Hiroko.

Na spodnji sliki je Fujisan eskpres serije 8000.

Mitooka je dejal, da je Fujisan ekspres poseben in luksuzen vlak za potnike, ki bi si radi od blizu pogledali goro Fuji, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Vlak bo obratoval med postajama Otsuki in Kawaguchiko, pot pa traja približno 45 minut, s kratkimi postanki na postajah Tsurubunka Daigaku Mae, Mt. Fuji in Fuji-Q Higland.

Potniki bodo potrebovali plačati do 300 jenov dodatka k normalni prevozni ceni. Fujisan ekspresni vlak je v letu 2015 prevozil 3,37 milijonov potnikov, z novim Fujisan oglednim ekspresnim vlakom pa naj bi se ta številka povečala.

Deli preko: