Nekaj odličnih filmov je že za nami. Svež je predvsem Attack on titan (Shingeki no Kyojin) filmska priredba oz. “Live-action” posnet po mangi, katere avtor je Hadžime Isajama. Prvi del filma se v japonskih kinematografih predvaja že od 1.avgusta.

Režiser filma je Šindži Higuči, ki bo v letu 2016 skupaj s Hideakijem Anom režiral nov film o Godzilli, marsikdo pa se morda spomni njegovega filma Lebdeči grad (Floating castle- Nobo no shiro 2012). Drugi del filma Attack on titan: End of the world, pride v kinematografe 24. septembra.

Zelo pričakovan film je Bakuman, tudi adaptacija mange, katere zgodbo ustvarja Cugumi Oba, podobo likom pa daje Takeši Obata. Film je režiral Hitoši One, eden izmed glavnih protagonistov pa je nam zelo znani Takeru Sato, ki je odlično upodobil samuraja Himuro Kenšina. Film Bakuman bo japonske kinematografe ugledal 3. oktobra.

Svetovni znani Tadanobu Asano (Battleship, Thor, Thor: The dark world, 47 Ronin), ki igra v filmu Kobilica (Grasshopper), režiral ga je Tomojuki Takimoto, bo v kinih na voljo od 7. novembra naprej.
Tadanobu Asano bo zaigral tudi v filmu Journey to the shore (Kishibe no tabi), ki je filmska platna že ugledal na filmskem festivalu v Cannesu, vendar pa ga bodo širši japonski publiki predstavili 1.oktobra. Režiral ga je Kiyoši Kurusava, poleg Tadanobuja pa bo zaigrala tudi Eri Fukacu.

 

Letošnje filmsko dogajanje je torej zelo pestro. Že v prvem polletju nam je Japonska ponudila precej kakovostnih filmov, očitno pa kaže, da se bodo odlični filmi nadaljevali tudi v letu 2016.

 

 

 

Attack_on_Titan_(film)_poster.jpegGrasshopper_(film)_poster.jpeg

Journey_to_the_Shore

Deli preko: